Avui, amb l’arribada dels nous packs Bullet Journal (by The Flower Journal) a la nostra botiga us presentem un breu tutorial de què són i com fer-ne un!

Un Bullet Journal és una llibreta en blanc que s’utilitza com a organitzador i planificació. La diferència amb una agenda és que no ve predissenyada sinó que som nosaltres qui l’anem creant dia rere dia! L’objectiu és relaxar la ment i organitzar els pensaments importants del dia a dia de forma creativa. Els seus pilars fonamentals són:

  • Un Índex
  • Una vista ràpida dels esdeveniments futurs pròxims
  • Un registre mensual
  • Un registre diari
  • LES COL·LECCIONS: sèries de llistes o temes que es poden anar afegint segons convingui

Material per començar:

  • Una llibreta en blanc (tipus Bloc TAC de Talens)
  • Retolarors (tipus Tombow) de diferents colors
  • Bolígrafs, llapis i goma
  • Cintes de diferents colors
  • O EL PACK BULLET JOURNAL (By The Flower Journal) disponible a la nostra botiga.

Comencem:

Símbols: La base del Bullet Journal és l’ús de signes fàcil per recordar feines, marcar les que ja estan realitzades, etc. Et pots crear un índex per si tens dubtes de què significa cadascun.

Índex: Les primeres pàgines del quadern s’utilitzen com a índex per trobar ràpidament les pàgines que vulguis localitzar. Alguns posen aquesta pàgina abans dels símbols.

Registre anual: S’utilitzen quatre pàgines per distribuir tots els mesos de l’any i apuntar-hi els events futurs ja planificats com aniversaris, viatges, festes…

Registre mensual: Es pot fer en format llista o bé amb castelles a on s’apunta dia a dia què s’ha de fer. Normalment cada mes ocupa una pàgina i les 3 ó 4 següents s’utilitzen per acabar-ho de completar amb esbossos, idees, retalls etc.

Registre diari: Una pàgina o mitja per dia és suficient. S’hi anota què es fa cada dia. Ha de ser amb símbols i frases curtes i clares. Es pot fer tipus llista o blocs per hores.

Col·leccions: Pàgines dedicades a coses que t’inspiren. S’hi pot afegir tot el que es vulgui: llistes, esbossos, brainstormings, reflexions, coses pendents de fer, coses que es volen aprendre, reflexions, hobbies per provar, regals per fer, activitats familiars, coses que et fan sentir feliç… en pots fer tantes com vulguis!

Aquesta ha sigut la nostra introducció als Bullet journal. Podeu tornar més informació a The Flower Journal. Si n’heu agafat ganes de fer-ne un, no us oblideu que a la nostra botiga trobareu tot el material necessari, inclosos els nous packs Bullet Journal (by The Flower Journal) per només 29€ que inclouen: llibreta, bolígrafs i retoladors, llibret amb la teoria i washi tapes.