Avui us desglossem un tema del que tot sovint ens pregunteu: com fem les escultures de fauna a ICRA?

Si seguiu llegint us ho expliquem pas per pas!

Pas 1:

Dibuix des de diversos angles de com es veurà el model. La posició l’anem acabant d’ajustar a mesura que anem avançant amb l’escultura.

Pas 2:

Comencem a tallar la base amb poliestirè. Si cal, li posem esquelet intern de metall.

Pas 3:

Recobrim el poliestirè amb un material modelable (pot ser des de plastilina, monster clay, poxy grey o fins i tot argila!). En aquest estadi és quan podem començar a donar les textures de pell, escates o pèl. Per fer-ho solem escalfar el material o humitejar-lo perquè quedi més tou i detallable.

Pas 4:

Després de posar-li vaselina hi posem la silicona i li fem una caixa resistent. Depenent del tipus d’escultura hi aboquem el poliuretà a través de xemeneies o a pinzell a les diverses parts i després hi rejuntem. Hi ha mil maneres de fer-ho!

Pas 5:

Desemmotllem! Les peces surten una a una i després les rejuntem.

Pas 6:

Després de polir les rebaves i arreglar imperfeccions comencem a pintar. Ara també és el moment d’enganxar-hi el pèl o les plomes artificials si el model n’ha de tenir.

Pas 7:

Pintem, pintem i pintem combinant tècniques i pintures per aconseguir el resultat que volem: esponjat, aerògraf, pinzell, esquitxos, gels per fer textures…

Pas 8:

Afegim els ulls de vidre i afegim una cap a de protecció a l’escultura si fa falta. Moltes vegades aquí ja la donem per acabada però en el cas d’aquesta vam haver de crear un diorama d’una bassa amb fang. Barrejant pintura amb gel medium i sorra de riu vam crear una base fangosa a la que li vam abocar resina epoxy al damunt. També hi vam enganxar plantes artificals i… voilà! Escultura i diorama acabats!