Aquest últim mes l’hem centrat en l’elaboració d’una escultura hiperrealista d’un ornitorrinc mascle adult pel Parque de las Ciencias de Granada.
L’escultura, d’escala 1:1, és de resina de poliuretà i està recoberta amb pèl artificial. Les zones sense pèl estan pintades a mà amb tot detall, amb pintures acríliques professionals i envernissades per protegir-les. Si continueu llegint, descobrireu com l’hem elaborat!

A la primera fotografia comencem el procés de modelat de l’escultura centrant-nos en les formes bàsiques i en les proporcions sense perdre de vista referències de dibuixos i d’imatges reals d’aquests animals. En la següent imatge, es pot veure l’escultura un cop acabada de modelar. La base de fang serveix per donar-li la inclinació (no formarà part de l’escultura). A la tercera foto, comencem a aplicar la silicona per fer el motlle.

Un cop la silicona està seca podem treure el motlle. Seguidament barregem les resines de poliuretà i les apliquem a dins, tancant les dues parts del motlle i centrifugant-ho tot perquè la resina s’extengui per a tot arreu.

Després d’unes hores, el poliuretà ja està sec i podem extreure la còpia del motlle! A la segona foto, pintem les zones sense pèl de l’animal. Per acabar, només falta aplicar-li el pèl artificial i els ulls de vidre!
Si voleu veure un vídeo de com apliquem el pèl artificial a les escultures, cliqueu aquí.

Després de molta feina, tenim la recompensa: una escultura d’ornitorrinc que sembla real! Estem impacients per tornar a treballar amb vosaltres, Parque de las Ciencias de Granada!